menu

Maatschappelijke dienstverlening in Harderwijk

In Harderwijk biedt Stimenz maatschappelijk werk en sociaal juridische ondersteuning. Wij zijn gevestigd aan de Houtkamp 33 in Harderwijk. 

Contactgegevens
Website: www.stimenz.nl/harderwijk
Algemene mail: info.harderwijk@stimenz.nl
Telefoonnummer: 088 - 784 64 64 of mail info.harderwijk@stimenz.nl.
Adres: Houtkamp 33, 3841 XC Harderwijk

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30-17.00 uur. U wordt binnen twee dagen teruggebeld of mail naar emailadres: info.harderwijk@stimenz.nl

Inloopspreekuren: dinsdag van 9.00-10.00 uur en  donderdag van 13.00-14 uur. Attentie: vanwege de coronamaatregelen zijn de inloopspreekuren momenteel ook  alleen op afspraak, zodat we vooraf een gezondheidscheck kunnen doen. Neem voor het maken van een afspraak contact op via bovenstaande contactgegevens. 
Let op: Een intakegesprek gaat altijd op afspraak.
Wanneer de coronamaatregelen veranderen kan het bovenstaande anders worden. Wilt u weten wat de huidige maatregelen zijn, bel dan voor zekerheid naar het algemeen nummer en vraag naar team Harderwijk.

Algemeen maatschappelijk werk
Bij het algemeen maatschappelijk werk van Stimenz kunt u terecht voor hulp en/of ondersteuning bij problemen op het gebied van:

 •         huwelijk en relatie,
 •         scheiding,
 •         spanning/stress,
 •         inkomen/schulden,
 •         huiselijk geweld, 
 •         identiteit,
 •         assertiviteit,
 •         rouw/verliesverwerking
 •         werk/school.

Samen met u kijken we welke hulp en/of ondersteuning het best bij u pas. Het kan zijn dat wij persoonlijk met u in gesprek gaan, dat wij groepsgesprekken aanbieden met mensen die in dezelfde situatie zitten als u of dat mee doet aan een specifieke vaardigheidstraining (in een groep).  Zo biedt Stimenz Harderwijk assertiviteitstraining voor volwassenen

Individueel ondersteuningstraject
Inwoners van Harderwijk met financiële vragen, betalingsachterstanden of schulden kunnen contact leggen met het maatschappelijk werk van Stimenz in Harderwijk voor een individueel ondersteuningstraject.
Naast individuele trajecten met maatschappelijk werkers is er ook een samenwerkingsverband in het Financieel Trefpunt tussen Stimenz, Plangroep Westerbeek, Mee Veluwe, ZorgDat en Humanitas.
Ook biedt Stimenz outreachend hulp vanuit het project Vroegsignalering betalingsachterstanden. Dit doen wij in samenwerking met ZorgDat.
Voor meer informatie: Steunpunt Financien en Schulden (FenS)

Sociaal Raadslieden
Als sociaal juridisch dienstverleners zijn wij op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving. Wat we niet weten, dat zoeken we tot in de puntjes voor u uit. We geven informatie en advies en denken mee in oplossingen. Samen gaan we opzoek naar uw rechten en plichten. Dit kunnen juridische rechten zijn, maar bijvoorbeeld ook op welke financiële voorzieningen u recht heeft. Naast het meedenken kunnen wij ook helpen door samen met u een organisatie te bellen of we schrijven een brief of bezwaarschrift.

U kunt bij ons onder meer terecht voor:

 •         Toeslagen
 •         Uitkeringen
 •         Scheiding en alimentatie
 •         Verblijfsvergunning
 •         Huurrecht
 •         Arbeidsrecht, ontslag en ziekte

Neem voor informatie of het maken van een afspraak telefonisch contact met ons op. Dit kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9:00 en 12:00 uur via 088 784 6210.

In samenwerking met BBM Advocaten is er maandag in de even weken een gratis juridisch spreekuur met de sociaal raadsvrouw van 9:00 tot 10:00 uur. Let op!: In verband met de coronamaatregelen is het juridisch inloopspreekuur alleen op afspraak. Maak hiervoor een afspraak via het algemene telefoonnummer 088 - 784 64 64.

Financieel Trefpunt
Bij het Financieel Trefpunt kunt u iedere dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur terecht zonder afspraak terecht. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van toeslagen, een uitkering, het invullen van een formulier of hulp bij het oplossen van schulden. Het Financieel trefpunt is een samenwerking van Stimenz met Plangroep Westerbeek, de sociaal raadsman van MEE Veluwe en de vrijwilligers van ZorgDat en Humanitas.  Dit vindt plaats in Wijkcentrum Stad, adres: Houtkamp 33 in Harderwijk. U kunt ook telefonisch contact zoeken via ZorgDat voor vragen voor het financieel trefpunt.  Zij zijn telefonisch bereikbaar op 0341-434656 en per mail op financieeltrefpuntharderwijk@zorgdat.nl

Team Vroeg-er-op-af, Vroegsignalering
Vanaf januari 2021 is het team Vroeg-er-op-af gestart in het kader van vroegsignalering bij betalingsachterstand.
Dit is een project vanuit de gemeente Harderwijk in samenwerking met Ermelo en Zeewolde. Verschillende (landelijke) organisaties hebben een convenant ondertekend waarin ze afspreken om samen te werken als het gaat om betalingsachterstanden. De gemeenten vinden het belangrijk om op tijd te signaleren of mensen problemen hebben en hulp aan te bieden. Praten over je geldzorgen is een eerste stap naar een oplossing. Want de ervaring is dat mensen die schulden hebben, gemiddeld vijf jaar wachten met het zoeken van hulp. Dat is zonde. Want als je zo lang wacht, wordt het bedrag in die vijf jaar, ruim tien keer zo hoog.
Inwoners waarvan betalingsachterstanden worden gemeld in dit systeem worden bezocht of ontvangen een mail of brief met contactgegevens.

Hulp voor gedupeerden kinderopvangtoeslag
De gemeente Harderwijk heeft een Steunpunt voor Herstel Toeslagen affaire ingesteld en heeft dit belegd bij Stimenz. Er kan hulp en ondersteuning worden geboden die nodig is op het gebied van wonen, schulden, inkomen en zorg. Gedupeerde ouders kunnen ook zelf contact opnemen met Stimenz voor hulp bij het op orde krijgen van hun leven. Gedupeerde ouders kunnen bellen met 088 - 784 64 64 of mailen naar a.vandersluijs@stimenz.nl. (Zie  ook voor meer info: Gemeente Harderwijk biedt hulp aan gedupeerden kinderopvangtoeslag - Harderwijksezaken.nl)

 

Steunpunt FenS (Financiën en Schulden)
Informatie/advies

Steunpunt FenS (Financiën en Schulden)

U kunt in Harderwijk ondersteuning krijgen bij verschillende problemen zoals schulden, relatieproblemen, inkomensvr...

Algemeen maatschappelijk werk
Informatie/advies

Algemeen maatschappelijk werk

Soms komt u er even niet meer uit. De vragen over het werk, financiën, wonen, in uw relatie of met de opvoeding van...

Artikel 1 Noord Oost Gelderland
Informatie/advies

Artikel 1 Noord Oost Gelderland

Art.1 Noord Oost Gelderland (NOG) zet zich in ter voorkoming en bestrijding van discriminatie en ongelijke behandeling....