menu
Oppepper voor inwoners van Apeldoorn

Oppepper voor inwoners van Apeldoorn

Veel mensen maken een moeilijke tijd door. Een tijd waarin het extra belangrijk is om te weten dat er iemand is die aan je denkt. Door een oppepper te geven ervaren mensen weer de verbondenheid met anderen. Een echt geluksmoment. Dus geef en vraag om die OPPEPPER!

Er zijn verschillende oppeppers 

 1. De Gelukspepper, bezorg iemand een geluksmoment! Verras iemand die alleen is, mantelzorger is, ziek is, een vitaal beroep heeft, of gewoon voor iemand die het kan gebruiken.  
 2. Het Oppeppakket ‘Een bloem voor jou’; maak voor iemand een bloem of vraag een bloem voor iemand aan. Je kunt een pakket opvragen om:
  1. Een bloempot te versieren
  2. Een bloem te tekenen of schilderen
  3. Een bloem te handwerken
  4. Een bloem maken vanuit eigen materiaal (vrije vorm)

Wil jij een oppepper geven of voor iemand aanvragen?

Wil jij een oppepper geven?
Ben je muzikaal, vind je het leuk om een gedicht voor te dragen, ben je kunstzinnig of sportief of iets anders? Meld je dan aan. Deel met ons welke oppepper je wilt geven, zodat wij je kunnen koppelen aan iemand die een oppepper kan gebruiken. De oppepper wordt op vrijwillige basis ingezet.

Wil je een oppepper voor iemand of voor jezelf aanvragen?
Superfijn dat je dat wilt doen! Meld je aanvraag aan.  Dan hoor je van ons, zodra er iemand is die past bij jouw aanvraag. Er zijn geen kosten verbonden aan de oppepper.

Hoe werkt het?

Ik wil een oppepper geven 

 1. Meld je aan via dit formulier
 2. Stimenz neemt contact met je op, zodra er een vrager voor jouw oppepper is
 3. Je ontvangt per mail instructies voor een veilig bezoek (volgens de (RIVM richtlijnen) 
 4. Stimenz neemt contact met je op, zodra er een vrager voor jouw oppepper is
 5. Je krijgt een informatiepakket met een kaartje voor de vrager en een button
 6. Je geeft de oppepper en je geeft het kaartje, met de button herkenbaar opgespeld
 7. Je maakt (als er toestemming voor is gegeven door de aanvrager) een foto of filmpje van de oppepper om de ‘oppepper vreugde’ te delen met anderen. Je kunt deze mailen naar oppepper@stimenz.nl

 Ik wil een oppepper aanvragen

 1. Meld je aan via dit formulier
 2. Stimenz neemt contact met je op, zodra er oppepper voor jouw aanvraag is
 3. Stimenz brengt vrager en oppepper met elkaar in contact
 4. Je maakt (als er toestemming voor is gegeven door de oppepper) een foto of filmpje van de oppepper om de ‘oppeppervreugde’ te delen met anderen. Je kunt deze mailen naar oppepper@stimenz.nl

Stimenz koppelt mensen, die wel een oppepper kunnen gebruiken aan iemand die de  oppepper wil verzorgen.  Buren, kinderen, vrienden en familieleden kunnen voor mensen een aanvraag indienen. Ook kan je een oppepper voor jezelf aanvragen.

De oppepper geeft aan wanneer hij of zij beschikbaar is en gaat op pad naar een opgegeven adres. Daar wordt de oppepper verzorgd op gepaste afstand op de stoep, bij de voordeur of in de tuin door middel van muziek, dans, sport, spel of kunst. De oppepper draagt een button, zodat hij of zij herkenbaar is en laat een geschreven kaart achter.

Als de betrokkenen het goed vinden, vragen we de oppepper filmpjes en foto’s te uploaden voor onze social mediakanalen, om de ‘oppeppervreugde’ te vergroten.

Belangrijk

 • Wij proberen om voor alle aanmeldingen een oppepper te realiseren, maar we kunnen dit niet garanderen
 • Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM tijdens de oppepper
 • De oppeppers gaan daarom met hooguit 3 personen op pad en houden voldoende afstand

Meer informatie nodig?

Heb je nog vragen? Behoefte aan meer informatie? Neem gerust contact door ons te mailen (oppepper@stimenz.nl) of met ons te bellen 088 784 64 64.

Andere initiatieven

Naast Oppepper zijn er ook mooie andere initiatieven die mensen een geluksmoment kunnen bezorgen zoals:

 • Verveel je niet pakket. Verras iemand met een pakket om de dagen beter door te komen. Pakketten worden samengesteld door netwerk Skill-Ability en bezorgd door Skill-Ability. Deze zijn aan te vragen via deze link.
 • Of denk aan Kleine Klus van Apeldoorn Pakt Aan, waar hulpvragen gekoppeld worden aan vrijwilligers, die wel een boodschapje willen doen, de hond willen uitlaten etc.
 • Denk ook aan kinderen, voor wie het in deze tijd niet altijd mogelijk is om een fijn verjaardagsfeestje te vieren. Gun je dit een kind? Kijk dan wat er mogelijk is bij de volgende organisaties: