menu

Voorst

Algemeen maatschappelijk werk, schoolmaatschappelijk werk en schuldhulpverlening

Soms komt u er even niet meer uit. De vragen over het werk, financiën, wonen, uw relatie worden u teveel. Of met de opvoeding van uw kinderen loopt het niet goed. U wilt dat er iemand met u meedenkt om uw vraag zo goed mogelijk aan te kunnen pakken. Maar u weet niet met wie? Dan kunt u in de gemeente Voorst contact opnemen met een sociaal werker van Stimenz.

Samen op zoek naar een oplossing

Omdat elke vraag en elke mens uniek is gaan we samen met u op zoek naar op welke manier u het beste uw vraag kunt oplossen. Wij hebben goed zicht op de mogelijkheden. Hierin ligt onze kracht. Om uw vraag aan te pakken kijken we onder andere naar mogelijkheden van samenwerking met een vrijwilliger, hulp uit de eigen omgeving of samenwerking met andere organisaties. Samen bedenken we de oplossing die past bij uw vraag.

De hulpverlening

Tijdens het eerste overleg kijken we met u welke vragen u heeft, wat u zelf al geprobeerd heeft en wie in uw naaste omgeving u kan ondersteunen bij het oplossen van uw vraag. Mocht het nodig zijn dan leggen we contact met andere betrokkenen (uit uw omgeving of met organisaties) zodat we de krachten goed kunnen bundelen. Daarna bespreken we met elkaar welke mogelijkheden er zijn en hoe we dit gaan aanpakken. Ons uitgangspunt is en blijft dat we samen zoeken naar en werken aan een oplossing van uw vragen net zo lang als nodig is. Verder spreken we met u af hoe we contact met elkaar houden. Soms is het voldoende elkaar alleen telefonisch te spreken, maar het is natuurlijk ook mogelijk elkaar persoonlijk te spreken. Dit kan bij ons op kantoor, bij u thuis of in de buurt (bijvoorbeeld in een buurtcentrum of op een school). Voor ons is het belangrijk dat u geholpen bent en weer verder kunt.

Stimenz-team Voorst

Stimenz werkt in de gemeente Voorst met vaste contactpersonen voor één of meerdere kernen. Deze sociaal werkers voeren hier zowel schoolmaatschappelijk werk (basisonderwijs) als algemeen maatschappelijk werk uit. Daarnaast werken we met een vaste schoolmaatschappelijk werker op Veluws College Twello en AOC Oost. Tenslotte is er binnen Stimenz-team Voorst specifieke kennis en ervaring aanwezig op het gebied van schuldhulpverlening. Deze dienst wordt aangeboden aan de inwoners van alle kernen binnen de gemeente Voorst. U kunt hier de folder het het Stimenz-team downloaden.

Werkgebied Voorst

Stimenz is werkzaam in de dorpskernen Bussloo, De Vecht, Nijbroek, Posterenk, Steenenkamer, Terwolde, Teuge, Twello, Voorst, Wilp en Wilp-Achterhoek.

Afspraak/meer informatie

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de frontoffice van het CJG in Voorst (tel 0571-745150 / info@cjgvoorst.nl) of via Maatschappelijk Netwerk Voorst (tel 0571-745111 / info@mnvoorst.nl). Meer informatie vindt u ook op de websites: www.cjgvoorst.nl www.mnvoorst.nl www.voorst.nl www.stimenz.nl/voorst