menu

Sociaal (maatschappelijk) werk in Putten

Stimenz is een organisatie voor sociaal werk in Apeldoorn en op de Veluwe. In Putten zijn wij gevestigd in Stroud (Centrum voor zorg, welzijn en cultuur), Brinkstraat 91, 3881 BP Putten. Wij bieden hier algemeen maatschappelijk werk, onafhankelijke inwonerondersteuning*, Steunpunt Financiën en Schulden en steun bij juridische vragen (sociaal raadslieden).

*voorheen cliëntondersteuning

Algemeen maatschappelijk werk
Binnen Putten bieden wij algemeen maatschappelijk werk aan. Hier kunt u terecht voor hulp en/of ondersteuning bij problemen op het gebied van: huwelijk en relatie, scheiding, spanning/stress, inkomen/schulden, huiselijk geweld, huisvesting, identiteit, assertiviteit, rouw/verliesverwerking en werk/school.

Vanuit het maatschappelijk werk hebben we verschillende manieren om u te ondersteunen, afhankelijk van uw vraag en uw situatie. Mogelijkheden zijn: een aantal persoonlijke gesprekken met een maatschappelijk werker, groepsgesprekken met mensen die in een zelfde situatie zitten als u of specifieke vaardigheidstrainingen (in een groep).

Wat kan een onafhankelijke inwonerondersteuner voor u doen
De inwonerondersteuner denkt met u mee. Hij of zij kan een belangrijke weg wijzende rol spelen bij de toegang tot zorg en ondersteuning. Ook als uw situatie verandert of er andere vormen van zorg of ondersteuning nodig zijn. Een inwonerondersteuner kijkt mee met vragen over wonen, werk, onderwijs, vervoer, inkomen en andere zaken. Hij of zij helpt u bij het verhelderen van de hulpvraag, denkt mee over oplossingen en ondersteunt u bij het doen van aanvragen bij de juiste instantie. Klik hier voor meer informatie over onafhankelijke inwonerondersteuning in Putten.

Steunpunt Financiën en Schulden
Voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen, is er Steunpunt FenS. Steunpunt FenS is een samenwerking tussen Stimenz en Westerbeek en biedt hulp bij schulden en financiën, met onder andere advies, budgetbegeleiding en schulddienstverlening. Stimenz is het eerste aanspreekpunt voor hulp bij financiën.

Spreekuren voor hulp bij geld- en regelzaken
In Putten worden diverse (inloop)spreekuren gehouden. Hier kunt u terecht met vragen over uw administratie, het invullen van formulieren, belastingaanslagen, toeslagen, uitkeringen of juridische kwesties. Mogelijkheden zijn:

  1. Financieel Café: hier kunt u terecht voor bijv. het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier. Het Financieel Café wordt gehouden in in MFC Stroud (Brinkstraat 91 in Putten):
    Elke dinsdagavond van 17.30 – 18.30 is er vrije inloop. Daarnaast op de woensdag van 09.30 – 10.30 uur vrije inloop en op afspraak tussen 10.30 – 12.00 uur. Het Financieel Café is een initiatief van Humanitas Noord-Veluwe, Stimenz en Welzijn Putten.
    U kunt hier de folder downloaden (klik hier voor een Arabische versie).

  2. Juridisch spreekuur, eens per twee weken op woensdagochtend (oneven weken) van 9:30-11:00. Dit spreekuur is een samenwerking tussen Stimenz en BBM Advocaten. Adres: MFC Stroud (Brinkstraat 91 in Putten)

  3. Afspraak met een sociaal raadsman/-vrouw, eens per twee weken op woensdag (oneven weken) tussen 9:00 en 16:30. Adres: MFC Stroud, Brinkstraat 91 in Putten. Neem vooraf telefonisch contact op om een afspraak te maken. Dit kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 8:30 en 12:30 uur.

Echtscheidingsspreekuur
U kunt ook een afspraak maken voor het echtscheidingsspreekuur, dat eens per twee weken op donderdagmiddag (even weken) tussen 16:00 en 17:00 plaatsvindt.

Hoe kunt u ons bereiken?
Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur op telefoonnummer 088 - 784 64 64 of mailen via info.putten@stimenz.nl. Binnenlopen mag ook tijdens de inloopspreekuren op ons kantoor in het MFC Stroud (Brinkstraat 91 in Putten):
- maandagochtend van 9:00 tot 10:00 uur
- dinsdagavond van 17.30 tot 18.30 uur
- donderdagochtend van 9:00 tot 10:00 uur

 

 Team Putten