menu

Spel- en praatgroepen voor kinderen in Apeldoorn: spelenderwijs werken aan sociale vaardigheden en zelfvertrouwen.

Dit najaar starten weer diverse trainingen en spel- en praatgroepen voor kinderen. Hierin wordt met kinderen gewerkt aan het versterken van onder andere sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. De organisatie van de groepen ligt bij Stimenz en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De trainingen worden gegeven door medewerkers van het CJG, Stimenz, GGNet en MEE Veluwe.

Kr8kidzz, een training sociale vaardigheden en zelfvertrouwen

Voor sommige kinderen gaat de omgang met andere kinderen niet vanzelf. Zij kunnen daarbij een steuntje in de rug gebruiken. Dat biedt Kr8kidzz aan kinderen vanaf 7 jaar die op de basisschool zitten. Tijdens deze training werken kinderen intensief aan hun sociale vaardigheden, weerbaarheid en het versterken van het zelfvertrouwen. De training bestaat uit 6 bijeenkomsten die onder schooltijd worden gehouden. (Flyer downloaden)

Er zijn verschillende Kr8kidzz-traingen die van de basistraining zijn afgeleid, te weten:

  • Kr8kidzz-faalangst; 6 bijeenkomsten, onder schooltijd; voor kinderen uit groep 5 t/m 8 die stapsgewijs willen leren zelf hun (lichte) angst aan te pakken.

  • Kr8kidzz Hfftig-Jong voor kinderen in groep 8 die de overstap naar de middelbare school spannend vinden (2 ochtenden onder schooltijd, 1 avond voor ouders en 1 terugkombijeenkomst voor ouders en kinderen (avond) mei / juni 2019.

Piep zei de muis: kinderen (4 t/m 7 jaar) leren omgaan met stress en spanningen

Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet. Een ouder die ziek is, een scheiding, verdriet, ruzie of geweld. Een kind kan dan een steuntje in de rug gebruiken. ‘Piep zei de muis’ biedt dat ruggensteuntje aan ouders en kinderen van 4 t/m 7 jaar. Het doel van de training is dat kinderen spelenderwijs meer zelfvertrouwen ontwikkelen en vaardigheden leren om met de thuissituatie om te gaan. De training bestaat uit 13 bijeenkomsten en 5 ouderbijeenkomsten die na schooltijd plaatsvinden. (Flyer downloaden)

Billy Boem: kinderen (8 t/m 11 jaar) leren omgaan met stress en spanningen

Net als ‘Piep zei de muis’, maar dan voor wat oudere kinderen, biedt de training steun aan kinderen die thuis of in hun directe omgeving te maken hebben met stress en spanningen. De training bestaat uit 10 bijeenkomsten en 3 ouderbijeenkomsten die na schooltijd plaatsvinden.

KIES Sterker worden na echtscheiding

Cursus voor kinderen. KIES staat voor Kinderen In EchtscheidingSituaties. Kinderen willen na de scheiding van hun ouders helemaal niet kiezen, zeker niet tussen hun ouders. KIES helpt kinderen weer sterk te worden na een scheiding. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten die onder schooltijd worden gehouden. (Flyer downloaden)

Meer informatie of aanmelden

Voor meer informatie of aanmelden kan men contact opnemen met Stimenz (Groepswerk_apeldoorn@stimenz.nl of bellen met 088 7846464). Klik hier voor het overzicht van de groepen.

Delen via: