menu

Goed bezochte knipavond bij het Outreachend Team

Op donderdag 12 april 2018 organiseerde het Outreachend Team (OT) van Stimenz, samen met een team van vrijwilligers, weer een knipavond voor de dak-/thuisloze en risicojongeren.

Vooraf hadden zich ruim 20 jongeren aangemeld voor het knippen. Drie kappers en een barbier hebben zich vrijwillig en kosteloos ingezet voor de knipavond bij het OT aan de Asselsestraat. Er was gezorgd voor een hapje eten en leuke muziek (gesponsord door Key Music in Apeldoorn). IJssalon ZaZa uit Twello doneerde een ijskar die de hele avond aanwezig was.

Stijn Nijhof, outreachend hulpverlener bij het OT was tevreden: “Het lijkt iedere keer weer drukker te worden. Er hing een geweldige sfeer. Deze avond waren 50 mensen aanwezig, een mix van jongeren, vrijwilligers en lokale politici. Ook wethouder Ben Bloem is nog even langs geweest! We krijgen veel positieve reacties van alle genoemde partijen en we gaan er nog wel even mee door, op naar de editie zomer!”.

Over het Outreachend Team Het Outreachend Team (OT) biedt persoonlijke hulpverlening aan dak-/thuisloze en risicojongeren van 18 tot en met 23 jaar, die op verschillende leefgebieden problemen ervaren. Bijvoorbeeld geen eigen onderdak; geen inkomsten en/of financiële problemen; last van (lichte) psychische klachten of kampen met problematisch middelengebruik. Het Outreachend Team gaat erop af. Dat houdt in dat zij naar buiten gaan, de straat op, naar plekken waar (dak- en thuisloze) jongeren zich vaak begeven: in buurtcentra, leegstaande panden, op straat, in de coffeeshop of op andere openbare plekken in de stad. Daar leggen ze contact met jongeren die zijn vastgelopen en problemen hebben.

Delen via: